IMG_1699 (Medium)ALBLASSERDAM – De 10-jarige atleet Tim Leeman van Atletiekvereniging A.A.A uit Alblasserdam heeft zaterdag goed gepresteerd tijdens de vierde en laatste wedstrijd van de zomercompetitie in Oud-Beijerland. Tim verbeterde twee persoonlijke records. Hij moest aan het eind van de middag, na de meerkamp (60 meter sprint, balwerpen, 14 meter en 23 cm PR en verspringen) te hebben afgerond, nog een 1000 meter lopen.

Dat Tims hart bij deze afstand ligt, blijkt wel uit zijn prestaties over het hele seizoen. Hij beschikt over een prachtige loopstijl en doorzettingsvermogen. Tim moest het in de tweede serie opnemen tegen zijn naaste concurrenten.

Een spannende race waarin hij lange tijd de tweede plek wist te handhaven echter in het zicht van de haven moest hij zijn tweede plek toch nog afstaan. Hij eindigde als derde in deze wedstrijd en verbeterde zijn Persoonlijk Record van 3.43.36 minuten naar 3.38.78 minuten.

Echter in de overall uitslag, na vier wedstrijden, eindigde hij op een knappe tweede plek. Een zilveren beker viel hem daardoor ten deel. In november start de crosscompetitie van de regio Dordrecht. Ook dan zullen de atleten van A.A.A weer van zich laten horen.

IMG_1699 (Medium) IMG_1704 (Medium)