zijderveld2ALBLASSERDAM – Deze maand was het 45 jaar geleden dat Gerda Zijderveld startte met het geven van gymlessen bij KDO. En hoewel Gerda de 65 al gepasseerd is weet ze nog niet van ophouden. Namens het bestuur hebben Maaike Tuijtel en Riet van Driel hier maandagmorgen 22 juni tijdens de lessen van Gerda aandacht aan geschonken. Ook Gerda haar man Cees was voor deze bijeenkomst uitgenodigd.
Het jaar 2015 is voor Gerda het jaar van de getallen! Zo is haar man Cees dit jaar 75 jaar geworden, waren ze samen vorige maand 50 jaar getrouwd en viert Gerda met “haar dames” dit jaar dat ze 25 jaar geleden, voor de 1e keer meededen aan de Gymnaestrada .
Maar daarvoor zijn we hier vandaag niet, aldus Riet. Vandaag is het bestuur hier om jouw 45-jarig jubileum als leidster van KDO te vieren.
Iedere maandagmorgen en dinsdagmorgen geeft Gerda in totaal 6 uur gymlessen, daarnaast wordt er nog één of meerdere uren per week geoefend voor de Gymnaestrada.
Maar ook dat vindt Gerda nog niet genoeg, want naast bewegen bij KDO geeft zij ook nog bewegingslessen bij de Alblashof, Maasplein en Anker.
Je kunt dit als 65 plusser alleen maar volhouden als bewegen je hobby is, en dat is het voor Gerda.
Namens het bestuur werd haar ter ere van dit jubileum een bos bloemen overhandigd en een poloshirt met op de voorkant het KDO logo geborduurd en op de achterzijde een turnster met de woorden: It ’s not just a sport – it ’s my life.
In haar dankwoord gaf Gerda aan dat dit inderdaad haar lijfspreuk is, zij zou niet zonder bewegen kunnen. Aangezien zij voor de getallen gaat, hoopt ze het nog een aantal jaren vol te houden bij KDO.
Maar gaf zij aan, zij kan dit alleen maar doen dankzij de steun van haar man Cees. Maar hoe kan dit ook anders als je elkaar bij KDO hebt leren kennen en het hele huwelijksleven al in het KDO teken heeft gestaan.

Gerda, namens bestuur, leiding en alle KDO-ers van harte gefeliciteerd met dit jubileum.
zijderveld zijderveld2