ALBLASSERDAM – Zaterdag 16 mei jongstleden vond in Alblasserdam de tweede wedstrijd van de zomercompetitie uit de jaarlijkse serie van STARD (Stichting Atletiek Regio Dordrecht) plaats.

In tegenstelling tot andere jaren waarbij het steevast lekker zonnig was bleef het dit jaar een groot deel van de dag druilerig weer. Hierdoor was het clubhuis zo nu en dan te klein om alle schuilende atleten en ouders van een dak te voorzien. De alom geroemde gezelligheid bij AAA werd op die manier weer bevestigd.

Wederom was de opkomst bij de jongens pupillen B groot. Van de 30 jongens eindigde Corné Oskam bij de eerste 10 op de 1000 meter in een tijd van 4:33:31.Maud van Det eindigde als derde bij de meisjes pupillen C op het onderdeel balwerpen met een worp van 14,47 meter.

Faith Conijn en Donika den Hartog deden namens AAA mee bij de meisjes pupillen A eerste jaars. Ook hier was een sterk deelnemersveld. De meiden wisten zich echter goed te handhaven.

Bij de 28 jongens pupillen A waren Tim Leeman en Max van Det weer van de partij voor AAA. Tim liep een prachtig opgebouwde race op de 1000 meter. Vol overgave pakte hij een welverdiende eerste plaats. Max van Det behaalde een mooie tiende overall plaats op de onderdelen; 60 meter sprint, balwerpen en verspringen.

Voor meer informatie over trainingen en de wedstrijden: www.aaa-atletiek.nl