indoor wedstrijdploeg AAA jeugd [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM– Zaterdag 14 februari vond de jaarlijkse indoor atletiek wedstrijd plaats in Dordrecht. Om de lange winter te overbruggen nemen jonge atleten uit de regio in de indoor atletiekhal van Parthenon het tegen elkaar op. Vanuit AAA deden dit keer 6 junioren mee. “Omdat aan deze winterwedstrijd vooral fanatieke atleten meedoen, is de competitie sterk. Het is daarom zo leuk om te zien dat we goed meedoen in de uitslagen” aldus trainster en vaste begeleidster van de wedstrijdploeg Vera Hofstede.

Veel onderdelen die iedereen kent van de “buiten” atletiek kunnen zo ook binnen worden beoefend. Voor ieder van de AAA deelnemers stond 60 meter sprint, hoogspringen en kogelstoten op het programma. Bij het sprinten en hoogspringen hebben de atleten spikes aan (schoenen met kleine “spijkertjes” onder de zolen) Deze zijn bij de indoor wedstrijden iets korter en stomper maar kunnen wel gewoon worden gebruikt.

De atletiekvereniging Alblasserdam heeft een nog steeds groter wordende groep pupillen en junioren, die elke maandag en woensdag traint. Naast de wedstijdgroep zijn er veel kinderen die twee keer per week sportief bezig zijn door de verschillende onderdelen van de atletiek te beoefenen.

Later dit jaar zullen in verband met het 70-jarig jubileum verschillende activiteiten worden georganiseerd waaronder een halve marathon langs het prachtige decor van de Alblasserwaard.

Meer informatie over trainingen en de (jubileum)wedstrijden vindt u op: www.aaa-atletiek.nl

indoor wedstrijdploeg AAA jeugd [Desktop Resolutie]