30ALBLASSERDAM – Zaterdag 13 december werd er om 11 uur in de morgen begonnen aan de feestuitgave van de TTVA clubkampioenschappen. 22 deelnemers starten die morgen met het verspelen van hun wedstrijden in de diverse poules, waaruit uiteindelijk acht kwartfinalisten tevoorschijn kwamen. De enige verrassing in de poule wedstrijden was het doorgaan van Wim Verschoor die o.a. Peter Houmes het nakijken gaf. De volgende kwartfinales dienden dus verspeeld te gaan worden.

Rien de Heer – Yannick Geerlings
Ron Kappen – Erwin Verboom
Jan Kees van Asperen – Patrick van der Heiden
Melvin Dam – Wim Verschoor.

Yannick Geerlings wist zich na een fikse inzinking toch knap met 2-3 langs good old Rien de Heer te worstellen. De Heer liet zijn winstkansen in de vierde game door de vingers glippen. Ron Kappen was veel te sterk voor Erwin Verboom. Net als in de finale van vorig jaar werd Erwin met 3-0 aan de kant geschoven. Jan Kees van Asperen overliep met 3-0 Patrick van der Heiden die veel te gehaast spelend geen partij was voor Jan Kees. De grootste verrassing van het toernooi kwam op naam van Wim Verschoor die met maar liefst 3-0 Melvin Dam gedecideerd aan de kant schoof. Wim had gewoon alles terug en counterde naar hart en lust de aanval van Melvin. De halve finales zagen er dus als volgt uit;

Yannick Geerlings – Wim Verschoor
Ron Kappen – Jan Kees van Asperen

In deze halve finale speelde Yannick Geerlings een klasse beter dan dat hij deed in de kwartfinale. Met zijn uiterst snelle eerste aanvalsbal wist hij het sprookje van Wim Verschoor danig te verstoren. Wim had hier geen antwoord op en werd met 3-0 naar het gevecht om de derde plaats verwezen. De andere halve finale was een kraker. Titelverdediger Ron Kappen (gesteund door de gehele familie Kappen) kwam hierin met 1-2 achter tegen een goed spinnende Jan Kees van Asperen. Ron ging hierna zelf wat agressiever spelen en wist na een lang en spannend gevecht als nog met 11-9 in de vijfde game de partij naar zijn hand te zetten. De laatste twee wedstrijden van het toernooi bestonden dus uit de troostfinale en finale.

Om de derde en vierde plek kon de verrassing van het toernooi Wim Verschoor het niet bolwerken tegen Jan Kees van Asperen. Wim speelde gewoon goed maar Jan Kees was met zijn sterke aanvalsspel gewoon met 3-0 te sterk.

Onder grote belangstelling werd om klokslag vijf uur de finale gespeeld met titel verdediger Ron Kappen als grote favoriet tegen underdog Yannick Geerlings, die tot dan toe echt een geweldig toernooi had gespeeld. Yannick kon pas in de tweede game zijn draai een beetje vinden tegen het buitengewoon gevarieerde spel van Ron. Maar toen was het eigenlijk al te laat want de uitgenaste Kappen liet zich de kans op zijn dertiende titel niet meer ontglippen. Hij was duidelijk met 3-0 te sterk voor Yannick die evenwel terecht blij was met zijn goede tweede plek.

Ron Kappen eiste dus voor de dertiende keer de titel TTVA clubkampioen voor zich op. Tevens was dit ook de derde opeenvolgende keer wat weer betekende dat de beker met de grote oren definitief in zijn bezit kwam. Buitengewoon knap dus.

30

26