ALBLASSERDAM – Om zicht te houden op promotie naar de 1e klasse moest Kinderdijk zaterdag winnen van medetitelkandidaat Merwede. Doordat beide ploegen in eerdere rondes al dure punten verspeelden was het belang van deze wedstrijd duidelijk: zou er worden verloren, dan worden de komende 23 zaalwedstrijden hoogstwaarschijnlijk ook in de tweede klasse gespeeld.

In een gelijk opgaande openingsfase bekroonde Arjan Schook zijn rentree in de hoofdmacht direct met een doelpunt (2-1). Hij werd hierbij bijgestaan door Michelle van den Bosch, een andere wijziging in de opstelling van de ploeg van coach Peter Potter. Via Max Donkervoort, Thim Donkervoort en Martijn Kreuk sloeg Kinderdijk na ruim tien speelminuten een eerste gaatje van drie doelpunten (5-2). Tot aan de rust wist Kinderdijk aan de goede kant van de score te blijven, alleen kon het verschil niet verder uitbouwen. Door onder meer doelpunten van dames Lotte van de Lustgraaf en Stephanie den Braanker werd er gerust bij een stand van 10 tegen 8.

De tweede helft leek in het eerste kwartier voor het vak van de gebroeders Donkervoort een herhaling van het debacle in het tweede bedrijf tegen ONDO. Lange aanvallen eindigden, soms met veel pech, doelpuntloos. Gelukkig voor Kinderdijk wordt er in het korfbal met twee vakken gespeeld. Hoewel de Sliedrechters meer grip op de wedstrijd kregen, hield het andere vak Kinderdijk, met scores van reboundkanon Kreuk en tacticus Schook, op de been. Ook verdedigend had dit vak de zaken, met onder meer de sterk voorverdedigende Van den Bosch, goed op orde.

Toen Merwede de stand tot 12-13 had omgebogen, trok Thim Donkervoort de stand gelijk met nog 13 minuten te gaan. Met wederom doelpunten van Kreuk en Schook werd Kinderdijk weer goed in het zadel geholpen (15-13). In het laatste tiental moeizame minuten die nu volgden miste Merwede een strafworp en daarmee de uitgelezen kans op de aansluitingstreffer. Met nog vijf minuten op de klok schoot Thim Donkervoort kort hierna de verlossende 16-13 binnen. Merwede stribbelde kort voor tijd nog een keer tegen, maar Den Braanker had direct een antwoord en bepaalde de eindstand op 17-14.

Vanaf nu is elke wedstrijd voor Kinderdijk in feite een kampioenswedstrijd omdat het gat tussen Kinderdijk en koploper Maassluis vier punten in gebleven. Komende zaterdag wordt Kinderdijk uitgedaagd door middenmoter Oranje Nassau/Spirit uit Vlaardingen. Deze wedstrijd begint om 19:20 uit in Vlaardingen.

Doelpuntenmakers Kinderdijk: Max Donkervoort (4x),Thim Donkervoort, Arjan Schook,Martijn Kreuk en Stephanie den Braanker (3x), Lotte van de Lustgraaf (1x)