noelle kampioen 4e divisie1ALBLASSERDAM – Zaterdag 25 mei werden in Amsterdam de districtsfinales 4e divisie geturnd. KdO Alblasserdam heeft laten zien 3 stabiele turnsters te hebben. Ondanks de behoorlijk hoge druk presteerden zij goed. Namens KDO deden Danique van der Vliet, Ilse Bultema en Noëlle van Gelder mee. Danique (jeugdklasse) begon in de eerste ronde. Na een goede vloeroefening (11.033)en een iets tegenvallend brugcijfer werd zij elfde.

Daarna kwam Ilse Bultema (pupillen 1) in actie. Zij sprong voor het eerst een handstandoverslag met plank over de kast, terwijl ze zich geplaatst had met de trampoline. Met een geweldige stabiele balkoefening, waar zij tenslotte tweede mee werd, is ze allround vijftiende geworden.

In de laatste ronde kwam Noëlle van Gelder aan de beurt (Pupillen 2). Zij opende met een geweldige vloeroefening, waar zij alle extra geturnde elementen liet zien en behaalde 13.70 punten. Op sprong en brug scoorde zij ook goed, om tenslotte met een strakke balkoefening te eindigen, waar zij de hoogste dagscore voor behaalde:  12.95 punten. Met een totaal van 51.80 punten haalde ze de eerste plaats en werd daarmee districtskampioene van Noord- en Zuid-Holland in haar klasse 4e divisie.

Dit is een geweldig resultaat. Na de al eerder voor het NK geplaatste turnsters laat KDO Alblasserdam zien klaar te zijn voor een nieuwe turnzaal, om zichzelf verder te kunnen ontwikkelen!