ALBLASSERDAM – Na vier weken rust stond er voor Pupillen B eindelijk weer eens een wedstrijd op het programma (laatste wedstrijd was op 4 februari). In zwembad Blokweer was ZPB uit Barendrecht de tegenstander. Enige afwezige in deze partij was Annika van de Pol, vanwege een flinke schaafwond na een valpartij met de fiets. De andere Alblasserwaarders die ZPB partij moesten geven waren Rens Zijderveld, Bobby Levering, Arne van Brakel, Matthias den Ouden, Wesley Penninkx, keeper Jonathan Hertog, Matthew Lodder, Eline Verveer, Terri van de Brand en Hester Hijstek.

De wedstrijd startte om 13.30 uur. Vanaf het begin creëerden de Barendrechters de beste scoringskansen, maar bij drie pogingen op rij faalden zij in de afwerking (alle schoten ruim over de lat). De Wiekslag jeugd probeerde het fysiek sterkere ZPB terug te dringen op eigen speelhelft, wat moeizaam lukte. Bij de eerste echte aanval op het doel van ZPB plaatste Terri de bal op Matthew, die kon aanleggen voor een schoot, maar helaas ging deze net naast de paal. Jonathan redde vervolgens twee afstandsschoten van de bezoekers. Na een pass van Eline kon Matthias inlopen met de bal, maar jammergenoeg werd zijn schot gestopt door de keeper van ZPB. De Barendrechters hadden vervolgens nog pech met een schot dat op de paal belandde. Tussenstand 0-0.

Ook bij het begin van de 2e periode kreeg ZPB de beste kansen, maar ook nu was de afwerking bij hen om te huilen. Wiekslag knokte zich goed terug in de wedstrijd. Na een vrije worp van Rens kwam de bal bij Arne die direct op doel schoot en met zijn schot Wiekslag op een 1-0 voorsprong zette. De Alblasserwaarders beleefden niet lang plezier van hun voorsprong, want vanuit de tegenaanval scoorde ZPB de 1-1. Op aangeven van Hester kreeg Bobby de kans om te schieten, maar hij wachtte iets te lang, waarna ZPB de bal veroverde en aansluitend wel wisten te scoren, 1-2. ZPB scoorde deze periode nog 1 maal vanuit een vrije worp, tussenstand 1-3.

Na de kantwisseling waren de Damdorpers aan het begin van de derde periode de bovenliggende partij. Met veel gemene overtredingen, zoals schoppen onder water en afhouden, probeerde ZPB de gastheren het scoren te beletten. Na een toegekende strafworp aan Wiekslag mocht Matthias vanaf de vijf meterlijn aanleggen voor de aansluitingstreffer. Met een krachtig schot in de linkerhoek wist hij te scoren, 2-3. Toch wist ZPB vervolgens weer een overwicht te creëren. Jonathan redde eerst nog twee schoten op sublieme wijze, maar bij drie uitgespeelde aanvallen werd hij helaas gepasseerd, tussenstand 2-6.

De 4e periode was identiek aan de 3e periode. ZPB probeerde door middel van fysiek spel Wiekslag te intimideren, maar de Alblasserwaarders lieten zich niet van de wijs brengen. De eerste kans was voor Wiekslag. Een schot van Rens werd helaas gestopt. ZPB scoorde daarna twee maal, 2-8. Na een pass van Eline kon Wesley uithalen met een schot dat net over de lat ging. ZPB scoorde vervolgens weer twee maal, 2-10. Toch wist Wiekslag nog een keer te scoren. Op aangeven van Rens zwom Terri weg bij haar tegenstander, waarna zij met haar schot de eindstand bepaalde op 3-10.

Periodestanden:          0-0       1-3       2-6       3-10

Doelpunten: Arne, Matthias en Terri allen 1x.

De volgende wedstrijd van Pupillen B is op zaterdag 24 maart, met een thuiswedstrijd, tegen MNC uit Dordrecht, aanvang 17.30 uur, in zwembad Blokweer te Alblasserdam.