ALBLASSERDAM – Met een 0-3 overwinning bij SC Everstein breidde Alblasserdam zaterdag 17 maart zijn zegereeks uit tot zes duels. Hoewel de eindstand doet vermoeden dat de Buizertbrigade een makkelijke middag had was dat niet het geval. In de openingsfase kwamen de oranjewitten goed weg toen SC Everstein tot tweemaal toe opgelegde kansen miste. Carlo Diaz was wel trefzeker en zette zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Vlak voor rust zorgde Koen Lighaam voor de 0-2.

In de tweede helft probeerde de thuisploeg met opportunistisch spel Alblasserdam onder druk te zetten. De bezoekers kwamen er wel vaak heel goed uit en dat resulteerde uiteindelijk in een mooie en alles beslissende goal van Diaz enkele minuten voor tijd. Bert Buizert staat nu met zijn ploeg op de vijfde plaats in 1C, maar heeft nog enkele wedstrijden tegoed. Aanstaande zaterdag volgt op Sportpark Souburgh de topper tegen Heinenoord. De ploeg uit de Hoeksche Waard staat tweede, hoewel Alblasserdam in verliespunten die positie op de ranglijst bezet.