ALBLASSERDAM – VV Alblasserdam slaagde er zaterdag 14 januari, via een 3-1 overwinning op Roda Boys Bommelerwaard, in aansluiting te vinden bij de subtop in de eerste klasse C. Daarnaast doet de ploeg van trainer Bert Buizert nog volop mee in de strijd om de tweede periodetitel.
Voor de pauze slaagden de gasten er in om via een strafschop op een 0-1 voorsprong te komen. Erg verdiend was dat overigens niet. Alblasserdam op zijn beurt speelde Roda Boys in die fase van de strijd behoorlijk in de kaart door te snel voor de lange bal te kiezen. In de rust besloot Buizert een andere tactiek te kiezen. Dat leidde tot succes. Het was Edar Salomao die in de 67e minuut de 1-1 wist aan te tekenen. Kort daarna bracht Richard van den Berg de oranjehemden op een 2-1 voorsprong, waarna Niels Bijl het duel tien minuten voor tijd definitief in het slot schoot: 3-1.

Foto’s: Kees Molenaar.