Alblasserdam in een ander duel. Van de wedstrijd tegen Stedoco zijn helaas nog geen actuele foto's.

HOORNAAR – Alblasserdam verloor zaterdag 12 november in Hoornaar met liefst 4-0 van Stedoco. Die harde cijfers gaven echter geen eerlijk beeld van de wedstrijd. De Buizertbrigade speelde gedurfd en met veel strijdlust, maar werd daarvoor niet beloond. Al in de derde minuut was de in de spits gestarte Richard van de Berg dichtbij de openingstreffer. Een Stedoco-verdediger kon er nog een hoekschop van maken. Na nog wat kleine kansen veerde de meegereisde Alblasserdam-supporters in de vijftiende minuut op.

Dennis Herremans gaf een schitterende pas à l a Frank de Boer over zestig meter op Koen Lighaam. De linkeraanvaller leek te scoren, maar zijn inzet ging net naast. Aan de overzijde was een minuut later de eerste kans wel direct een doelpunt waard. Willem Looijen schoot zijn ploeg naar 1-0.

De weg kwijt
Het veldoverwicht van de Damdorpers verdween daarop als sneeuw voor de zon. Lange tijd kregen beide ploegen geen kansen. Na een halfuur spelen was Sharog Susani te laat in een duel. Scheidsrechter Pijpers zag er natrappen in en trok direct rood, maar wel voor de verkeerde speler, namelijk aanvoerder Johan de Vries. Alblasserdam was het even helemaal kwijt en Stedoco wist daarvan te profiteren. Na een prima uitgespeelde aanval scoorde Sam Versluis de 2-0.

Doorgebroken speler
In de tweede helft ging Alblasserdam met tien man op zoek naar de aansluitingstreffer. Stedoco hield echter redelijk makkelijk stand en besliste het duel na een uur spelen. Looijen kopte netjes binnenkant paal de 3-0 binnen.

Rode kaarten
Ondanks die tussenstand gingen de Damdorpers door met het zoeken van de aanval. Koen Lighaam werd daarop als doorgebroken speler naar de grond gewerkt. Terecht gaf scheidsrechter Pijpers rood aan Johan van der Stelt. Vijf minuten later werd de doorgebroken Jeffrey Beek van achteren neergehaald door Lion Blok. Gek genoeg kreeg de Stedoco-verdediger slechts geel. Aan de overzijde kreeg Dayley van der Graaff een bal keihard tegen zijn arm geschoten. Hij kreeg wel de rode kaart te zien, waardoor er nog maar negentien spelers op het veld stonden. Looijen wist wel raad met de gegeven strafschop: 4-0.

Aan de uitslag was het niet af te zien, maar desondanks heeft Alblasserdam redelijk gevoetbald. In de goede openingsfase had meer gezeten. Stedoco was echter scherper en won uiteindelijk geflatteerd.